Način života se mijenja sa sve većom upotrebom brze hrane u prehrani, lijenošću zbog praktičnog prijevoza i sve manjom pažnjom na kondiciju. Najizazovniji zadatak u današnjem brzom svijetu je održavanje imunološkog sustava. Morate obratiti pozornost na odabir ključnih vitamina i minerala za imunitet.

Održavanje snažnog imunološkog sustava važnije je nego ikad budući da je imunološki sustav prva linija obrane tijela od infekcija i bolesti, a vitamini i minerali igraju ključnu ulogu u njegovom održavanju jakim i učinkovitim. Odabir najkvalitetnijih proizvoda koji su puni vitamini i minerali za imunitet je ključan.

Vitamini su organski spojevi koje naše tijelo treba u malim količinama kako bi pravilno funkcioniralo. Ključni vitamini koji jačaju imunitet su:

Vitamin C: poznat po svojim snažnim antioksidativnim svojstvima, vitamin C pomaže stimulirati proizvodnju bijelih krvnih stanica, koje su ključne za borbu protiv infekcija. Također pomaže u obnavljanju tkiva i jača obrambeni sustav kože.

 

Vitamin D: Ovaj vitamin pojačava djelovanje monocita i makrofaga u borbi protiv patogena – bijelih krvnih stanica koje su važni dijelovi vaše imunološke obrane. Vitamin D također smanjuje upalu, potičući jači imunološki odgovor.

 

Vitamin A: Pomaže u održavanju strukture stanica vaše kože, dišnog trakta i crijeva. To čini barijeru i prva je linija obrane vašeg tijela. Također pomaže u funkcioniranju T-stanica, vrste bijelih krvnih stanica koje se bore protiv infekcije.

Uloga minerala

Minerali su, kao i vitamini, esencijalne hranjive tvari koje su vašem tijelu potrebne da bi ostalo zdravo:

Cink: Ovaj mineral je vitalan za rad imunoloških stanica i staničnu signalizaciju. Nedostatak može dovesti do oslabljenog imunološkog odgovora, zbog čega ćete se lakše razboljeti.

Željezo: željezo pomaže u prijenosu kisika do stanica, uključujući one imunološkog sustava. Bez odgovarajuće količine željeza, tijelo se bori za obavljanje potrebnih imunoloških funkcija.

Selen: Selen pojačava obranu tijela od bakterija i virusa i ima antioksidativna svojstva koja štite stanice od oštećenja.

Osiguravanje prehrane bogate ovim vitaminima i mineralima može značajno ojačati vaš imunološki sustav. Redovita konzumacija voća, povrća, nemasnog mesa i cjelovitih žitarica pomoći će vam u održavanju potrebnih razina hranjivih tvari za održavanje vašeg imunološkog sustava u top formi.

Electa-KSV ima najbolji asortiman proizvoda koji su puni vitamini i minerali za imunitet. Odaberite najbolju i naručite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *